Piece “Aloha! Dome”

Ik heb al jaren een voorliefde voor straatkunst. Het liefst zo groot en kleurrijk als mogelijk. Dit is voortgekomen uit mijn andere voorliefde voor hiphop waar graffiti onlosmakelijk mee is verbonden. Voor mij betekent dit een creatieve uitlaatklep, lekker in de buitenlucht bezig zijn met of zonder anderen en een eindresultaat opleveren waar je trots op mag zijn.

Het was al weer even terug dat ik in de brandweerkazerne van Woudenberg een piece mocht maken. Hoogste tijd voor een nieuwe. Ik ben nog niet al te lang woonachtig in de buurt van Utrecht dus ik moest even zoeken naar een aardige legale spot om te kunnen painten. Er bleek bij de Ikea onder de Galenkopperbrug een plek te zijn. Na deze gecheckt te hebben leek mij dit wel wat. Je wordt er knettergek van het verkeer wat er overheen dendert, maar al met al prima plek. Je staat er in ieder geval droog en hebt alle ruimte.

Woensdag 20 oktober

Het was beetje druilerig dagje met ook best een stevig windje. Karen had vakantie en ik wilde een dagje vrij. Dus ‘s-ochtends besloten wij om de bussen te pakken en naar de graffitispot te rijden. Eerst even kijken of het druk was (nee dus) en dan besluiten of we wel of niet wat zouden gaan doen. Het was dus rustig daar.

Karen vond het leuk zelf ook even iets te proberen. Lang niet gek voor een eerste poging en wat mij betreft ook reden voor haar om door te gaan. Graffiti betekent voor mij, zoals eerder aangegeven, mooie dingen maken en samen met anderen lekker bezig zijn. Dit was erg leuk. Ik de schetsen uitzetten en Karen de kaders inkleuren.

Het duurde ongeveer een uurtje of 4 voordat de hele piece stond. Ik merkte wel dat ik nog wat handigheid mis. Beetje klooien met de juiste caps, nog geen routine tav volle vs lege bussen, gelaagd opbouwen van de piece zonder alles dubbel bij langs te gaan (beetje efficient met je bussen omgaan) en dat soort dingen. Goede motivatie om meer te oefenen en er vaker op uit te gaan.

Al met al ben ik zeker niet ontevreden over het eindresultaat. Laat weten wat der ervan vindt in de comments of hook me up op instagram. Tot snel!