Jawohl! Op naar de Sachsenring!

Man-o-man hoe blij zijn we dat we weer een keer, zonder restricties, naar een GP in het buitenland mogen. Ofwel, epische trip in aantocht! Laat de voorpret maar weer beginnen en in mijn geval betekent dat een beetje Googlen, beetje Instagrammen en de eerste grove schets maken van een mogelijke route.

De voorgaande 2 edities van de Sachsenring waren beide TE-GEK. Beide voorgaande edities begonnen de pre-GP-avond met 1 biertje en “even kijken” wat de avond ging brengen en eindigde met 3 katers op een rij langs Die Strecke. Maar..na een paar slopende Covid jaren kiezen we dit jaar voor het comfort van een hotel vs de gezelligheid en ongemak van de camping. In de buurt van het circuit geen hotelkamer te vinden dus dan maar de GP combineren met een citytrip Leipzig.

Voorbereiding

Zoals altijd begint mijn voorpret nu ook weer bij het zoeken van een mooie route, leuke eetgelegenheden, een paar plekken om te zwemmen en ga maar door. Een beetje Googlen, een beetje Instagrammen en Facebooken leveren altijd wel aardige input om een route op af te stemmen. Gezien het Harzgebied geweldig mooi is en de weg ernaar toe een stuk minder, kiezen we ervoor om aan de eerst etappe niet al te veel aandacht te besteden.

Planning:

Vrijdag 17 juni: Vertrek naar Bad Harzburg, Hotel Brauner Hirsch
Zaterdag 18 juni: Bad Harzburg – Leipzig Parkhotel Seaside
Zondag 19 juni: Leipzig – Oberlungwitz Sachsenring – Goslar Harzlodge Hotel
Maandag 20 juni: Goslar – Thuis

Vrijdag 17 juni 2022
Bilthoven – Bad Harzburg

Verzamelen bij Peter “Pan” in Bilthoven. Niet té vroeg gezien Jelle uit Heemstede moet komen, maar zeker ook niet te laat. We willen immers maximaal genieten van de Harz en na een lange rit moet en zal er gezwommen worden. Dus lekker vroeg verzamelen, zodat het eerste ritueel kan starten. Bakkie pleur en de Cardo’s pairen. We hebben na al die jaren eindelijk door hoe dit snel te fixen. Een beetje nadenken en een beetje geduld doen wonderen.

Het is warm op de fiets. Net nog lekker, maar warmer moest het niet worden. En dat werd het natuurlijk uiteindelijk wel. Maar niet vandaag. Heerlijk gereden richting de Harzburg, maar het lichaam schreeuwt om water. Dus op zoek naar een plonsgelegenheid daar in dat Harz. Dat duurde niet heel erg lang, maar het had ook niet veel langer moeten duren. Die plons kwam erg gelegen..

Zaterdag 18 juni

Bad Harzburg – Leipzig

Tot zover Bad Harzburg en Hotel Brauner Hirschhhh.. Het is zaterdag en we maken ons op voor een mooie rit. Eerst een stuk Harz, dan een lunch bij “ons” motorrestaurantje en dan door naar Leipzig. Trendbreuk t.a.v. voorgaande edities, maar zoals gezegd doen we het dit jaar rustig aan gezien we niet zoveel zin hebben in tent opzetten en in de rij staan voor een dixi. Kortom, lekker hotelletje pakken in Leipzig en eens kijken wat daar te beleven valt. En dat was best wel veel..

Zondag 19 juni

Leipzig – Sachsenring – Goslar

Heeeeeet!! Man, man, man, gaat het gewoon even oplopen tot 38 graden. Das best warm…in je kloffie…op je motor. Maar he, wij zijn motorbikkels dus ons hoor je niet…toch? Wel dus…

Op naar de race. Lekker om na een paar jaar weer met elkaar op pad te zijn. Helaas doet Marc dit jaar nog niet mee. Maakt de race net ff anders, maar wel spannender. Zou hij meedoen zou hij waarschijnlijk ook winnen 😉

Wij dus lekker vanuit Leipzig een klein uurtje tuffen richting de ring waar wij de motoren weer lekker in de schaduw kunnen parkeren bij de boer. Goed geregeld. De sfeer was geweldig. Het water vloeide rijkelijk, want iedereen wilde zichzelf nat houden. Vervolgens werden we getrakteerd op een geweldige race, alvorens weer te vertrekken richting Goslar. De Harzlodge welteverstaan..

Maandag 20 juni

Het zit er weer op. Althans, nog ff naar huis tuffen. Wij zijn verzadigd en het regent ook nog eens. Geweldig! Bij zo’n trip hoort het gewoon ff te regenen. Om vervolgens weer snel droog te worden, dat dan weer wel. We zijn op onze wenken bediend. Weer mooie trip. Op naar de volgende!