Voor DutchLease en EasyRent werden we uitgenodigd deel te nemen aan een pitch. Het doel was de ontwikkeling van een nieuwe corporate identity. Nieuwe smoel in de markt. Leuk dachten we, want een leasemaatschappij in de gelederen is altijd leuk. Helemaal als je er zelf nog hebt gewerkt.

USP’s voor DutchLease waren snelheid en betrokkenheid.

Hiervoor hadden wij het volgende materiaal ontwikkeld.

dl1v1.PNG dl2.PNG dl3.PNG

Propositie bij dit concept: “DutchLease. Gewoon Bijdehand

– Gewoon Bijdehand enerzijds bedoeld als, altijd dichtbij. Als je iets gewoon bijdehand hebt, heb je het dus snel bij je/altijd tot je beschikking.

– Gewoon Bijdehand anderzijds bedoeld als, gewoon slim. Bijdehand betekent ook in staat zijn om tot slimme oplossingen te komen. Gewoon Bijdehand dus als slim, maar wel met beide benen op de grond.

Voor EasyRent, welke al jaren een sleutel als logo hebben, hadden we het volgende bedacht:

er1.PNG er2.PNG

Propositie bij dit concept: “EasyRent. Het beste contact.

– Het beste contact. Persoonlijk zaken doen vinden ze erg belangrijk. Het beste contact dus als de beste relatie als het gaat om tijdelijk vervoer. Slaat ook mooi terug op het logo, de autosleutel.

Soms zijn keuzes van klanten of potentiele klanten moeilijk te begrijpen en soms in het geheel niet. Hoewel alles beter kan en dus ook ons concept wel degelijk overtroffen kan worden, is dat in deze pitch volgens mij niet gebeurd. Als je ziet wat er uiteindelijk van gemaakt is ontbreekt daar naar mijn inziens geheel een concept. Wat is er met de snelheid gebeurd die zo zo belangrijk vonden?

Zelfs het de oude visual identity wat mijn oud-collega Robert Warmerdam en ik hadden opgetuigd zag er stukken beter uit dan wat nu het geval is. Wat mij betreft is zowel de pitch als de nieuwe visual identity een gemiste kans en een voorbeeld van kapitaalvernietiging :-s .